Telefònica – Recolzem la lluita dels treballadors i treballadores de les contrates, subcontrates i autònoms

Telefònica està a punt de firmar el nou Contracte-Mercantil amb les empreses col·laboradores. Aquest nou Contracte significa que es mantenen o empitjoren les ja nefastes condicions laborals conegudes: jornades de treball interminables per aconseguir la productivitat, eines de treball i mesures de seguretat a càrrec del treballador, treball en festius sense control,…

Aquest nou contracte ha estat la principal causa del conflicte que ha estallat. Una multitudinària Assemblea de treballadors convocava a Madrid una vaga indefinida. Ara Assemblees de treballadors de totes les províncies, Astúries, Andalusia, Catalunya, Canàries, Galicia,… estan sumant-se a la vaga. AST, co.bas i CGT, han convocat vaga a nivell estatal para totes les contrates, subcontrates i autònoms; UGT i CC.OO. del metall anuncien a la seva web que també convocaran.

Dimarts 31 de Març, una assemblea en Barcelona de treballadors de contrates, subcontrates i autònoms de més de 300 persones van votar sumar-se a la convocatòria de vaga estatal indefinida a partir del 7 d´Abril. Aquesta vaga serà secundada pels sindicats presents como co.bas, AST, CGT, CC.OO. i EC.

Treballadors de plantilles de contractes i subcontractes s’han sumat a la mobilització per a exigir que les plantilles augmentin amb el personal autònom que vulgui reincorporar-se i garantir així la seva continuïtat com a treballadors assalariats, un salari brut per damunt del salari del conveni del metall, ni que es comenci a plantejar la incorporació del personal subcontractat a la plantilla fixa de Telefónica-Movistar.

Les plantilles de contractes i subcontractes de Telefónica-Movistar són també víctimes d’una precarització constant de les seves condicions laborals. Treballen a preu fet, sense les mesures de seguretat necessàries, amb salaris cada vegada més baixos i sota una constant amenaça d’acomiadament, ja que les contractes intenten que els treballadors es facin autònoms, bé acomiadant, bé per desvinculacions incentivades.