co.bas som un sindicat de i per a la classe treballadora. La lluita del col·lectiu LGTBI+ forma
part de les lluites de la nostra classe i cal que tothom s’impliqui per tal de garantir els drets
de totes les persones. El nostre compromís és ferm.

1

co.bas. som un sindicat que combatem les opressions masclistes, racistes i lgtbifòbiques. No tolerem cap mena d’agressió contra ningú.

2

Lluitem contra la discriminació que sofreixen els i les treballadores per la seva identitat de gènere o orientació sexual.

3

No acceptem el tracte desigual i l’assetjament que pateixen les persones LGTBI a la feina. Exigim protocols d’actuació efectius contra qualsevol tipus de discriminació i assetjament a les empreses.

4

Respectem la lliure autodeterminació de gènere, els pronoms que cadascú vulgui usar i l’autonomia corporal de les persones trans. Exigim la reversió de retallades en sanitat i recursos específics per a garantir el seu dret a una transició mèdica de qualitat.

5

Treballem per a integrar la lluita i la perspectiva LGBTI+ i de gènere en nostres les lluites i activitats sindicals i fer del sindicat un espai segur per a tothom del col·lectiu.

6

Treballem per a fomentar dins el conjunt del sindicat el respecte a l’autodeterminació de gènere i la diversitat; volem trencar amb la visió d’una classe treballadora uniforme, perquè entenem que la classe treballadora la conformen persones molt diverses.

7

Respectem la intimitat i privacitat de tota l’afiliació.

8

Lluitem colze a colze amb altres organitzacions i col·lectius LGBTI+ per a garantir mesures legals i econòmiques que garanteixin la igualtat i la integritat del col·lectiu LGBTI+, lluny de la patologització i els discursos buits.

9

En el marc del nostre compromís amb la lluita per una educació i sanitat públiques, de qualitat, universals i gratuïtes, exigim recursos per a atendre correctament les realitats LGBTI+ als centres.

10

Lluitem contra la discriminació laboral i la precarietat que sofreix el col·lectiu. Lluitem per una ocupació plena i digna per a tota la classe treballadora.
Treballem menys, treballem totes.

Ens comprometem també a l’aprenentatge i revisió constant i us convidem a fer créixer el sindicat amb nosaltres, a implicar-vos i a organitzar-vos amb co.bas.

Versió PDF
Versió JPG