Vaga a COTRONIC, subcontracta de Telefònica Movistar

La plantilla de COTRONIC (GRUPO COBRA, FILIAL ACS), SUBCONTRACTA DE MOVISTAR, hem convocat vaga l’últim dia laborable de cada mes, de manera indefinida fins que arribem a un acord amb l’empresa.

Les raons de la vaga són, en primer lloc, que COTRONIC no ha volgut renovar l’acord de desconvocatòria de vaga vigent durant els anys 2019 i 2020, i que els va costar 6 mesos de vaga indefinida parcial. En segon lloc, que l’empresa ha apostat per la subcontractació en detriment de la plantilla de COTRONIC, que alhora ja és subcontracta de TELEFÒNICA.

En aquestes subcontractes de les subcontractes, no existeix Representanció Legal que pugui garantir els drets de treballadors i treballadores. Es treballa en la més absoluta precarietat, cosa que fa augmentar els riscos laborals. En cada nivell de subcontractació inferior, la probabilitat de patir un accident laboral és més alta.

D’altra banda, COTRONIC, amb TELEFÓNICA com a còmplice principal, sense que es donessin les condicions establertes al conveni, va subrogar en fals a 6 companys a l’empresa ELECNOR, (també subcontracta de TELEFÓNICA) i aquesta última els va rebutjar amb l’excusa de que no es donaven les condicions establertes. Es tracta d’una estratègia empresarial sota el paraigües de TELEFÓNICA, que impacta directament contra els treballadors i treballadores de COTRONIC, especialment significats en la defensa dels drets laborals.

Aquests treballadors, al no ser acomiadats, es troben en un buit legal on no tenen accés a cobrar l’atur. Per suposat, tampoc cobren de les empreses, ni de ELECNOR ni de COTRONIC. Aquesta situació de falta d’ingressos, insostenible per a qualsevol, es pot allargar fins que hi hagi una sentència judicial ferma, cosa que comptant els recursos, amb tota probabilitat pot trigar més de 3 anys.

Es per aquest motiu que us demanem que ens ajudeu, participant a la CONCENTRACIÓ convocada el proper dia 31 de març de 2021 davant la TENDA DE TELEFÓNICA DE PLAÇA CATALUNYA a Barcelona (MOVISTAR CENTER), de 10:30 a 13:00 hores. Allà volem fer visible aquest conflicte orquestrat per aquest monstre de l’IBEX 35 que es TELEFÒNICA, i denunciar aquesta nova estratègia repressiva que fins ara no havia utilitzat. Si Telefónica i les seves subcontractes aconsegueixen desfer-se dels seus treballadors d’aquesta manera, es limitaria dràsticament les possibilitats de defensa dels drets laborals per part de les plantilles de les subcontractades per TELEFÒNICA.

CONCENTRACIÓ: VAGA COTRONIC
DATA: 31 DE MARÇ 2021
LLOC: TENDA DE TELEFÓNICA DE PLAÇA CATALUNYA, MOVISTAR CENTRE (Carrer Fontanella cantonada Av/ Portal de l’Àngel)
HORA: de 10:30 a 13:00 hores