VAGA DE LLOGUERS

Et quedaràs sense estalvis per pagar el lloguer? Has tingut una disminució d’ingressos superior al 40%? Davant l’abandó per part del Govern de les persones que viuen de lloguer i estan afectades per la crisi del coronavirus, des de co.bas donem suport a la vaga de lloguers per a l’1 d’abril. No paguis i recopila la documentació que ho justifiqui.

1️⃣ Entra suspensionalquileres.org i suma’t a la #HuelgaAlquileres

2️⃣ Solidaritza’t si pots a través de la caixa de resistència per a totes aquelles que anem a la vaga 👉 http://goteo.cc/huelgadealquileres

3️⃣ Organitza’t amb les teves veïnes i el teu sindicat et facilitarà l’ajuda necessària ja que formem part del sindicat d’inquilins

4️⃣ Uneix-te al canal per a estar informada 👉 t.me/suspensionalquileres o contacta’ns en sindicatdellogateres@gmail.com

És l’hora de rescatar a les persones. És el moment de confinar privilegis.

Avui hem aconseguit avanços: se suspenen els desnonaments per impagament de lloguer i es prorroguen els contractes 6 mesos.

Però Calviño ha aconseguit el que volia: que els afectats per la crisi hagin de continuar pagant lloguers a preu d’or, a costa d’endeutar-se.

Els ministeris d’Economia, Transports i Hisenda han imposat el seu objectiu: encara que l’economia s’esfondri, encara que els ingressos es desplomin, els lloguers han de continuar cobrant-se al mateix preu.

Com si tot continués exactament igual. El discurs d’aquests ministeris és que la majoria d’arrendadors són persones que no mengen si deixen de cobrar el lloguer.

No existeix cap prova d’això, però és la faula preferida de fons voltor i immobiliàries: els permet protegir els seus beneficis i privilegis

Per exemple: A Barcelona, ÚNICA CIUTAT on existeixen dades una mica fiables, 1.000 arrendadors controlen 75.000 habitatges. Un terç del mercat. Gràcies a les mesures de Calviño i Ábalos, continuaran cobrant lloguers a preu de bombolla. Ni una rebaixa.

I els inquilins? A pringar.

En el cas d’inquilins que no puguin retornar el deute, els crèdits que donin els bancs EL PAGAREM ENTRE TOTES I TOTS.

És igual que entrem en una brutal crisi, és igual tot: els arrendadors han de continuar cobrant rendes immobiliàries a preu d’or, tot a costa de l’erari públic.

Que la prioritat sigui que els rendistes continuïn cobrant igual, i que es faci amb diners públics, és encara més greu si es té en compte que ja reben enormes ajudes:

🔴 Els petits tenen una exempció del 60% en l’IRPF.

🔵 Els fons voltor no paguen impost de societats.

En definitiva, la qual cosa pretenen Calviño i els seus ministres amb les mesures és mantenir els preus del lloguer artificialment alts, fent-los-hi pagar a una ciutadania els ingressos de la qual estan caient en picat.

No sols és injust: és irracional en termes econòmics. Enfront d’això, no ens deixen cap altra opció que seguir amb la #HuelgaAlquileres, fins a la suspensió de pagaments per a totes les persones colpejades per la crisi del coronavirus. No cobrem: no paguem. I no, tampoc ens endeutem.