Vaga a Grècia en el sector de les telecomunicacions

Dijous 11 de desembre dues de les empreses de telecomunicacions més importants de Grècia van fer vaga, FOTHnet, proveïdor d’Internet, i WIND, proveïdor d’Internet i de telefonia mòbil. Entre totes dues empreses sumen centenars de treballadors. La vaga va ser convocada pels sindicats locals i pel sindicat de treballadors de Telecomunicacions i TI (SETIP) d’Atenes.

Es va convocar per exigir la signatura de convenis col·lectius que millorin les condiciones de treball, especialment als Call Center, i l’eliminació de la subcontractació. La participació a la vaga va ser massiva en totes dues empreses, sobre tot a FORTHnet, on malgrat la forta pluja els treballadors es van reunir i van decidir constituir de seguida una Assemblea General per organitzar accions de lluita més fortes.

D’altra banda, a WIND la Companyia va intentar respondre a la vaga amb un tancament patronal, acte que va rebre d’immediat la condemna dels sindicats. Per tal de poder donar suports a les vagues, la STIP va organitzar piquets en ambdues empreses i va dur a terme una campanya massiva d’informació sobre la vaga i les reivindicacions dels treballadors a totes les empreses del sector, i així estendre la solidaritat amb la lluita i promoure la coordinació i l’acció conjunta dels treballadors de les diferents empreses de telecomunicacions. Al seu comunicat de premsa SETIP assenyala que “Seguirem endavant amb la coordinació de la lluita a les diferents empreses, contra l’atac coordinat dels empresaris, la finalitat comuna dels quals és l’abolició dels drets dels treballadors. El nostre objectiu és firmar un conveni col·lectiu que s’apliqui a tots els treballadors de la branca de telecomunicacions i de TI.”