Marxa de la Dignitat: Dissabte 1 de Desembre, 17h a la Plaça Universitat de Barcelona

SENSE DRETS NO HI HA JUSTÍCIA

Les Marxes de la Dignitat neixen fa uns anys amb la idea de construir una plataforma unitària de lluita i un moviment obrer i popular que pogués ser el referent polític unitari de les lluites y demandes de la classe treballadora i la joventut. Un moviment ampli i plural que entén que les transformacions socials depenen en última instancia de la nostra organització, de la lluita al carrer y d’una correlació de forces favorables a la nostra classe, i no dels parlaments. Després d’un període de grans mobilitzacions  els anys 2014-2015 y després d’un altre on aquestes han estat menys nombroses, cridem a reorganitzar les lluites populars per unificar-les a un nivell superior. Durant  aquest procés volem fer un a gran mobilització en aquest tardor, que a mes d’ una gran manifestació pretenem que sigui un pas més en la construcció d’aquest moviment que necessitem.

Cap de les condicions que van provocar el naixement de les Marxes ha canviat: milions de treballadors i treballadores sense feina, famílies que es queden sense casa, salaris de misèria, situacions d’explotació i de veritable dictadura laboral. A això hi cal sumar-hi una brutal i desmesurada repressió contra el poble català, que se estén igualment a sindicalistes, periodistes i, en general, a lluitadors socials que s’atreveixen a qüestionar el règim. Hem de continuar organitzant la lluita, no hi ha un altre camí.

Respirar aire pur, menjar, vestir-se, tenir sostre i treball digne, no ser discriminada per raons de sexe, culte, orientació sexual, color de la pell. Viure infàncies i vides plenes, poder accedir  l’educació, poder expressar-se en llibertat, aquestes són algunes de les nostres necessitats, dels drets per els quals lluitem.  Totes les persones han de tenir aquests drets independentment del seu origen, això és el que nosaltres anomenem justícia.Els tribunals són una altra cosa, allà masses vegades prevalen els privilegis fet llei. Les hipoteques, la manada, els grans delinqüents que passen per les presons i mai tornen el que han robat, la immunitat reial, les presos polítics, els sindicalistes engarjolats per lluitar. Masses vegades la justícia la imparteixen homes, blancs de classe alta i que interpreten les lleis per protegir el sistema que dominen.

Contra l’acomiadament lliure, l’atur i l’explotació laboral, per la derogació de les reformes laborals, per l’habitatge digne, contra els desnonaments i l’especulació immobiliària, contra el Pacte de Toledo i per unes pensions dignes! Per la derogació de la llei d’estrangeria i els drets de les persones migrades i refugiades, per ni una menys, contra la violència masclistai per la defensa del dret d’autodeterminació! Contra la repressió que l’estat exerceix amb cada vegada més força contra el poble català i contra lluitadors socials, amnistia presos politics! Fora els governs del capital, de la troika i l’Ibex 35. 

PA,SOSTRE,TREBALL i DIGNITAT!