Dos dies per conèixer i solidaritzar-nos amb els treballadors/res del camp Andalús

En dos dies hem tingut la visita d’Eva, Loli i David, dues jornaleres i un jornaler del camp andalús per poder compartir i comprendre la problemàtica laboral que es viu tant a Andalusia com a Catalunya.

Primer amb una Xerrada al local de Pau Claris, 87 (Barcelona), el divendres per la tarda 16 de desembre.

I segon, l’endemà, dissabte 17 de desembre, s’ha realitzat un acte amb debat i després un dinar popular solidari al CSA L´Obrera de Sabadell.

És difícil de creure que en comptes de carregar contra els empresaris responsables del frau ho facin contra els treballadors/as. Per tot això des de co.bas cridem a la solidaritat amb els jornalers/es andalusos, començant per divulgar la seva lluita davant aquest atropellament del que estan sent víctimes.

La reconversió que va suposar l’entrada a l’U.E., va desmantellar l’agricultura a favor de països com Alemanya i França a través del mercat de quotes. Passem de ser exportadors a tenir d’importar productes bàsics, la quota del PIB de l’agricultura al 1985 era del 6,4%, mentre que al 2014 es va reduir al 2,5%.

Els terratinents han sortit clarament afavorits, ja que reben ajudes a través de subvencions pel nombre d’hectàrees i no per la producció. Independentment de si treballen la terra o no, solament un terç dels quals reben ajudes, creen ocupació.

És en aquest context, per exemple treballadors/as d’Agrícola Espino i Baena Franco passen de ser víctimes d’aquests empresaris, a ser criminalitzats pel govern, acusant-los de connivència per defraudar a la Seguridad Social. El que els ha suposat la congelació de les prestacions i han vist com han obert diligències penals contra ells i elles.

De nord a sud, d’est a oest, en defensa dels drets dels treballadors/res del camp !!