COBAS: SINDICAT DE TOTA LA CLASSE TREBALLADORA

Aquests dies, des de co.bas Catalunya veureu que hem iniciat una campanya, que durarà tot el mes de juny, per donar visibilitat als i les treballadores LGTBIQ+. Una de les maneres de trencar amb els prejudicis i estereotips contra els companys i companyes per la seva orientació sexual o la seva identitat de gènere és desmuntar-los un rere l’altre, assenyalant les mentides que representen.

Un estudi fet per la UGT l’any 2020 afirmava que el 42% de les persones LGTBIQ+ que van enquestar havien patit algun tipus de violència verbal a la seva feina. I d’aquestes persones, el 55% assegurava que ningú va posicionar-se a favor seu.

co.bas, com a sindicat de classe i combatiu, ha d’estar al capdavant de totes les lluites que afectin la classe treballadora. La nostra classe és diversa, i és per això, que si es vulnera qualsevol dret dels companys o companyes, hem de donar-los suport i fer-los costat, perquè la seva lluita és també la nostra!

Igual que a la feina, l’assetjament per motius d’orientació sexual i de gènere també es troba al carrer. Des de 2019, la FELGTB mostra en un estudi que a l’Estat espanyol s’han denunciat 57.000 agressions, de les quals el 0,57% són reconegudes com a delicte d’odi per les administracions.

Volen una classe obrera dividida i enfrontada, perquè sigui més fàcil trepitjar-la i aplicar qualsevol mesura sense que hi hagi resposta social. L’enemic que tenim tots i totes en comú és el sistema capitalista que no vol permetre que decidim sobre els nostres cossos, que no vol que estimem lliurement ni tinguem una vida digna, que vulnera els nostres drets bàsics a la feina, a l’habitatge, a les pensions, amb la inflació i l’augment dels productes bàsics, i un gran etcètera.

co.bas vol ser el sindicat que sota la mateixa bandera sigui l’altaveu de totes les realitats de la classe treballadora, que lluiti contra tota forma de discriminació al lloc de feina i al carrer, i que demostri que els i les treballadores juntes som més fortes i podem lluitar per un món millor.

Davant de qualsevol agressió o acte de discriminació, lluita sindical!

Fa gairebé un any que som testimoni del genocidi d’Israel contra el poble palestí. Pinkwashing és un terme anglès que explica com s’aprofiten de la imatge del col·lectiu LGBTIQ+ per justificar i promoure qualsevol acció que no té res a veure amb la igualtat i diversitat sexual i de gènere, com passa quan empreses com Google posen la bandera del l’arc de Sant Martí al seu logotip durant el mes de juny o quan es justifica l’aniquilació d’un poble, com Israel fa amb Palestina. Diuen que Israel és un estat que dona cabuda a qualsevol persona, sense importar l’orientació sexual o la identitat de gènere, però a la vegada bombardegen camps de refugiats on evidentment també hi ha persones del col·lectiu.

Trenquem relacions amb l’estat criminal que fa servir la bandera dels drets LGTBIQ+ per justificar la colonització de Palestina!

Alto al genocidi del poble palestí!
Alto al comerç d’armes amb Israel!