1er de maig. Dia Internacional de la Classe Obrera

1 de maig: juntes continuem la lluita!

A cent anys d’un dels episodis més importants en la història les nostres lluites, la Vaga de la Canadenca, sortim al carrer recordant que les victòries només han vingut pel camí de l’organització i la lluita.

Contràriament al que ens diuen els aparells de propaganda, els efectes de la crisi continuen amb més força que mai. Condicions laborals cada cop més penoses, desocupació, precarietat, temporalitat, EROs, impunitat en l’acomiadament per part del patró… Aquest és el dia a dia de la nostra gent; situacions que pateixen amb especial força sectors més vulnerables com les dones treballadores i les companyes migrades. Els desnonaments continuen formant part del paisatge habitual de les nostres ciutats, mentres que la violència de classe es cobra anualment centenars de morts en els anomenats accidents de treball. Avui i aquí, l’1% més ric acumula més que el 70% de la població que menys té.

La repressió continua caient com una llosa contra tot aquell que es rebel·la contra l’ordre de coses existent, també contra un poble català a qui se’ns nega sistemàticament el dret d’autodeterminació. El Règim del 78 i els seus partits han estat perfectes executors de les polítiques criminals de la Unió Europea, ens mantenen sotmesos al pagament d’un deute odiós i il·legítim i són els més fermes defensors de les seves elits econòmiques.

Tot i les importants lluites viscudes en els darrers anys, ens toca avançar més. La unitat combativa de tots els sectors de la classe obrera, la construcció del nostre poder popular als barris, als centres de treball, a les universitats, aquest és l’únic camí. Que el dia del Moviment Obrer ens ajudi a fer un petit pas endavant, recordant el millor de les lluites passades per encaminar les presents i futures.

Sortim al carrer per exigir un repartiment just dels treballs, una sanitat, educació, habitatge i pensions dignes! Per l’autodeterminació, per lluitar contra el racisme i les violències masclistes, per deixar clar que els feixistes no passaran, per expropiar la banca i les grans multinacionals! Lluitem contra el capitalisme, per posar la riquesa en mans del poble i construir una societat en la qual la vida estigui al centre!

Visca el Primer de Maig!