Vaga indefinida a l’empresa de la recollida de residus i la neteja de Figueres

Ahir 20 de desembre va començar la Vaga Després d’haver esgotat totes les vies de negociació, incloent-hi un darrer intent de mediació celebrat ahir a instàncies d’Inspecció de Treball, la plantilla de la societat de capital mixt Fisersa EcoServeis S.A iniciarà una vaga convocada amb caràcter indefinit pels sindicats co.bas (majoritari al comitè d’empresa) i CCOO. L’aturada afectarà els serveis de recollida de residus, neteja viària, manteniment d’espais verds i enllumenat públic a la capital de l’Alt Empordà.

Els treballadors requerien garanties per escrit del manteniment dels llocs de treball i les condicions laborals i salarials dels treballadors i treballadores davant el procés de traspàs a través del qual una part de l’actual plantilla passarà a dependre d’una nova concessionària privada i una altra, a la societat municipal Fisersa.

En concret, la neteja viària, el manteniment de la deixalleria i la recollida de residus s’atorgarà en règim de concessió a una nova empresa mentre Fisersa passarà a fer-se càrrec del manteniment de l’enllumenat i els espais verds, activitats que se sumaran a les funcions de subministrament d’aigua potable, gestió de les aigües residuals, la zona blava i el transport públic que desenvolupa la societat municipal.

Declaracions de l’empresa. La situació actual es produeix tot i que la direcció de Fisersa Ecoserveis ha manifestat diversos cops el seu compromís amb el manteniment de la plantilla de la companyia i de les seves actuals condicions de treball, encara que canviïn d’empresa. Però, afirmen els sindicats, “a l’hora de la veritat, aquesta voluntat no es tradueix en garanties reals i legalment sòlides de futur. S’està manifestant a l’opinió pública una actitud suposadament conciliadora i garantista que, en realitat, oculta el veritable desenvolupament d’aquest procés negociador, marcat per la inflexibilitat de Fisersa”.

Els treballadors volen que a més de la subrogació de la plantilla actual, no es rebaixin en un futur pròxim els salaris i, sobretot, que les condicions laborals provinents de l’antic conveni d’EcoServeis s’apliquin a les persones que s’incorporin de nou a Fisersa.