Resolució del Sindicat co.bas davant el judici a l’1 d’Octubre: No hi ha justicia

El dia 12 de febrer comença el judici als acusats per haver convocat el referèndum de l’1 d’octubre i les acusacions que planteja la fiscalia, l’advocat de l’estat i VOX són un esperpent. És jutge la democràcia que la majoria de Catalunya vol com a sortida a un conflicte polític que dura més de 10 anys. co.bas sempre ens hem manifestat a favor del dret a l’autodeterminació dels pobles.
Judicialitzar la política per la via penal és un greu error, perquè estan jutjant la democràcia. Vulnerar drets fonamentals als acusats amb presó preventiva encara és més greu perquè no hi va haver violència ni tumults per acusar de rebel·lió i sedició. El fet que puguin estar lliures a altres països de la UE els que estan exiliats perquè la justícia d’aquells 3 països així ho diu és una prova més del control polític que te la justícia d’aquest país.
Les sentencies a favor de la banca en el cas de les hipoteques, les condemnes i sancions a artistes, titaries, cantants, lluitadors socials del 15M, els de la vaga general, els milers de sancionats injustament per la llei Mordaza, etc., ens demostren el greu problema que tenim en aquest estat amb la justícia conservadora i retrograda, Exigim prou repressió per exercir la protesta i la llibertat d’expressió, per exercir la democràcia.
La pluralitat dins del sindicat és un gran valor a conservar per mantenir la unitat de la classe treballadora. La mobilització que estem duent a terme aquests mesos serà també diversa i plural. Convoquem a les mobilitzacions unitàries per la llibertat dels presos i per un canvi en la justícia, que acabi amb les males pràctiques com deia el Sr Cosidó del PP ( controlaremos e Supremo por detrás) o les sentències injustes de casos com la Manada, el cas Castor, Palma Arena, Nóos, joves d’Altsasu, el No Cas 14N; i del TSJ de Catalunya com l’absolució immoral del cas Caixa Catalunya. És la injustícia del sistema capitalista vigent.
Lluitem per garantir els drets de totes i tots els represaliats socials i polítics, i combinarem els pròxims mesos amb les lluites per la Renda Garantida de ciutadania que la Generalitat denega, per unes pensions dignes tots els dilluns que PP-PSOE-Cs-PdCat no volen actualitzar amb l’IPC, amb la Vaga general del 8 de març per la igualtat real i el fi de la violència de gènera, per uns pressupostos que reverteixin les retallades a l’estat i a Catalunya i perquè aquest sistema canviï per una democràcia participativa, que ens permeti fer les lleis que afavoreixin a la classe treballadora.

Coordinadora del sindicat co.bas Catalunya, febrer 2019