Llibertat preses i presos polítics

Després dels esdeveniments del 2 de novembre amb la privació de llibertat de 8 Consellers i Conselleres més del Vicepresident del Govern de Catalunya i la mesura cautelar de posada en vigilància contínua a 6 membres de la Taula del Parlament, el nostre sindicat vol deixar clar el seu enèrgic rebuig a aquestes actuacions.

En aquests moments ens trobem en una situació total d’involució democràtica, amb una vulneració dels drets fonamentals de les persones encausades i la imposició d’un autoritarisme brutal davant l’anomenat estat de dret.

Hem retrocedit al passat segle XX quan es detenien persones per defensar els seus ideals polítics i socials. Tornem a tenir presos polítics a Catalunya.

Rebutgem fermament les actuacions dutes a terme per la Jutge Lamela que ni tan sols ha deixat el mínim temps raonable per realitzar una defensa fonamental, temps que sí ha respectat el Tribunal Suprem en l’acusació a la Taula del Parlament.

Però amb temps o sense ell considerem totes aquestes imputacions injustes i antidemocràtiques, ja que els problemes polítics requereixen solucions polítiques i no accions judicials i repressives, que ni s’atenen a dret ni respecten la separació de poders, bàsica en les democràcies.

No podem deixar de nomenar i insistir que els processos judicials per corrupció tant del PP com de l’antiga CiU queden en el congelador i la justícia trepitja el fre a l’antull polític del govern existent en l’estat espanyol.

Qualsevol treballador o treballadora, en aquests moments, s’ha de sentir interpel·lada per participar en manifestacions i accions que la societat democràtica juntament amb partits polítics i organitzacions sindicals convoquin.

Des de co.bas recolzarem i treballarem per aconseguir la llibertat dels Presos Polítics i per exigir la paralització de l’article 155.