En defensa de la Sanitat Pública – 25 de gener Jornada de lluita contra les llistes d’espera

Marea Blanca de Catalunya i CAS (Coordinadora Antiprivatizació de la Sanitat) han convocat diferents concentracions, pel 25 de gener, als principals hospitals de Catalunya i a nivell estatal.

En concret, a Catalunya a les 12 del matí alhora a l’Hospital del Mar, Sant Llorenç de Viladecans, Hospital Germans Trias i Pujol (Ca Ruti), Vall d’Hebron, Hospital de Blanes i CAP Ca Vidalet-CAP Bòbila. A les 18h alhora l’Hospital Universitari de Bellvitge, Hospital Clínic-CAP Roselló, Mútua de Terrassa, Hospital Joan XXII de Tarragona i Hospital de Tortosa. A les 17:30 hores se sumaran també veïns i veïnes de l’entorn de l’Hospital de Mollet.

D’aquesta manera, les dues entitats convocants volen denunciar les llistes d’espera de la sanitat pública i exigir una atenció sanitària de qualitat, així com un sistema públic que garanteixi el dret de la protecció de la salut de tots.

Es calcula, de fet, que en tot l’Estat espanyol hi ha unes 600.000 persones pendents d’una intervenció quirúrgica, sense tenir en compte les llistes d’espera d’especialistes o altres proves diagnòstiques. Les concentracions ja ha comptat amb el suport de co.bas i altres sindicats.