TOT EL NOSTRE SUPORT A LA LLUITA DEL POBLE COLOMBIÀ

El govern d’Iván Duque ha presentat al parlament colombià una proposta de reforma tributària que pretén recaptar 26 bilions de pesos, enmig d’un augment descarat de la corrupció.

Enfront d’aquestes mesures les centrals obreres van convocar a una jornada nacional de protesta denominada Atur Nacional per al 28 d’abril, que va mostrar amb les seves grans mobilitzacions la indignació contra el govern i per això ha vingut estenent als principals centres urbans del país, tornant-se en la pràctica en una jornada de lluita indefinida. En Cali, on ha estat més fort la protesta el govern i l’alcalde van donar l’ordre de reprimir la protesta social, després d’un trinat de l’expresident Uribe on sol·licita el “dret de policies i soldats d’utilitzar les seves armes”.

El resultat: han estat assassinats al voltant de 35 persones en Cali, Ibagué i Bogotà, s’han detingut a més de 400 persones, més de 150 persones ferides per les bales dels organismes de seguretat de l’estat i 6 joves han perdut un dels seus ulls, copiant el que fan els genocides carabiners de Xile. A més, s’ha donat l’ordre de militaritzar els grans centres urbans, per a tractar d’imposar les seves polítiques antipopulars a sang i foc.

Des de fa tres anys que va assumir el govern de Duc han estat assassinats més de 1.000 lluitadors socials, que són defensors dels drets humans, guerrillers desmobilitzats de les FARC, reclamants de terres i dirigents sindicals. Tota aquesta massacre s’efectua quan els organismes de recerca de l’estat com la fiscalia, continuen desenvolupen recerques exhaustives que es queden en la més descarada impunitat.

Des de la Cordinadora Estatal del Sindicat Comissions de Base (co.bas) de l’Estat espanyol repudiem la brutal repressió a Colòmbia com els atacs del govern d’Iván Duque i el parlament amb la seva proposta de reforma tributària. Enviem solidaritat internacional als luchador@s socials, joves i trabajador@s que són als carrers defensant els seus drets.

FORA EL GOVERN CRIMINAL D’IVAN DUQUE

A BAIX “EL PAQUETAZO” DE FAM I REPRESIÓ
DEL GOVERN D’IVAN DUQUE

A BAIX LA REFORMA TRIBUTÀRIA

VIVA LA LLUITA DELS TRABAJADOR@S DEL MÓN.