Situació actual de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC)

En la roda de premsa celebrada avui dimecres 27 de juny a les 12 hores davant del Parlament de Catalunya, la representació de la Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) ha informat de la situació d’implementació de la Renda Garantida de Ciutadania (ver Document-Crònica annexe), dels incompliments de la llei i de les diverses mesures i iniciatives impulsades per la Comissió Promotora en defensa de la llei i dels drets de les persones afectades.

S’ha informat que a data de 18 de juny s’han presentat per les persones sol·licitants de la prestació de la RGC 3.200 recursos d’alçada davant resolucions denegatòries, així com nombroses reclamacions per silenci positiu no pagat i recursos contenciosos administratius.

També s’ha comunicat les diverses iniciatives i propostes realitzades davant del Parlament de Catalunya i de la petició de reunió al nou conseller d’Empresa i Ocupació, Afers Socials i famílies Sr. Chakir el Homrani.

Diverses persones afectades per resolucions denegatòries injustes han donat testimoni de la seva situació i de la injustícia comesa.

S’ha anunciat la realització de gestions i iniciatives per resoldre els casos d’emergència social.

S’ha distribuït entre els mitjans de comunicació un document-crònica sobre les iniciatives i accions desenvolupades en defensa del compliment de la RGC. Aquest document s’annexa amb aquest comunicat.

També annexem Document de propostes d’esmenes presentades als grups parlamentaris.

RGC 2018-06-27-CRONICA

ESMENES A LA LLEI RGC