Primera Assemblea d’afiliació de co.bas 2024

Durant el matí del 27 d’abril del 2024 es du a terme la primera assemblea d’afiliació del curs, assumint el compromís adquirit durant l’Assemblea de Catalunya, prèvia al darrer congrés.

Repassant algunes de les intervencions, podríem dir que l’accent s’ha posat en la necessitat d’organitzar-se i fer xarxa amb altres moviments socials.

Fem punta de llança en la formació. Els i les nostres delegades, han de ser autèntiques representants de la plantilla; estar actualitzades sobre les lleis laborals; preparades per a les negociacions col·lectives, però també sensibles a les necessitats dels col·lectius migrants i generadores de consciència sindical.

Es busca empoderar, renovar els i les nostres portaveus i fomentar, explícitament, la participació activa de les dones.

Participa de l’Assemblea en Toni Marcó de la Marea Pensionista i un cop més es posa de manifest la necessitat d’establir aliances fortes. L’objectiu és arribar als i les joves i a les empreses i cal fer-ho des de totes les seccions sindicals, buscant mobilitzar a les persones en actiu.

Es parla de reforçar la participació i la solidaritat; construir comunitat i fomentar el sentit ampli de la solidaritat dins la classe treballadora.