L’Ajuntament de Barcelona mostra la seva preocupació per la situació actual dels treballadors de Movistar

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha escrit una carta al director general de Telefònica a Catalunya, Kim Faura, mostrant la seva preocupació per la situació actual dels treballadors i treballadores subcontractades per Movistar, després que a finals de maig s’arribés a un acord sobre les seves condicions laborals que va posar fi a la vaga indefinida que van protagonitzar durant 74 dies.

En la carta, Pisarello exposa la seva preocupació i assegura que ha rebut notícies de nous acomiadaments i sancions, alguns d’ells vinculats a la vaga del mes de maig. Per això, reclama a Kim Faura tenir informació sobre la situació d’aquests treballadors i treballadores i obrir un canal de diàleg per abordar aquesta matèria que permeti donar una resposta satisfactòria a una matèria tan rellevant i sensible per a la ciutadania com són les condicions laborals dels treballadors i treballadores.

Pisarello recorda que a finals del passat mes de maig, Barcelona en Comú i altres forces polítiques de l’Ajuntament van signar l’anomenat Compromís de l’Escales demanant el respecte dels drets laborals dels treballadors i treballadores subcontractades per Movistar. El tinent d’alcalde subratlla en la missiva que l’Ajuntament de Barcelona manté aquest compromís, sobretot tractant-se d’operaris d’empreses que tenen contractes amb el municipi o presten servei a d’altres que en tenen.

El nou govern municipal ha reiterat, en més d’una ocasió, la seva voluntat d’impulsar un segell de qualitat contractual per tal que l’Ajuntament de Barcelona sigui el primer a donar exemple i complir amb els drets laborals dels seus treballadors i treballadores, i els de totes les empreses amb qui operi. Amb aquest compromís amb els drets bàsics dels treballadors, Barcelona vol esdevenir una ciutat referent en drets laborals i posar fi a l’onada de precarització que han generat els anteriors governs a través d’externalitzacions i privatitzacions de serveis.