La lluita de classes i la lluita ecologista han d’anar juntes.

El passat 6 de juny, el Casal Transformadors de Barcelona va acollir la presentació dels sindicats de la Taula Sindical que conformen el Grup Ecologia i lluita de classes (CGT, Solidaritat Obrera, IAC, CNT, co.bas i Cos).

Yayo Herrero, una de les investigadores i activistes més influents en l’àmbit ecofeminista i ecosocialista a escala europea, va reflexionar sobre com ens hem d’implicar els sindicalistes en les lluites contra el canvi climàtic i com hem de recuperar la solidaritat internacionalista decolonial. Cal lluitar junts per un model de producció econòmic que posi al centre la vida dels éssers humans i les diversitats del planeta; que pensi en les generacions futures i que redistribueixi la riquesa.

El capitalisme, en la seva espiral de destrucció de recursos naturals per continuar obtenint guanys, ha declarat la guerra a la natura sobrepassant tots els límits; i sense natura no hi ha ni economia ni vida.

És per això que cal que els i les activistes sindicals debatem i coordinem unitàriament les respostes a empreses, sectors, ciutats o pobles.

Sense una classe treballadora organitzada i formada, no aconseguirem ocupació digna.

Sense la planificació democràtica per substituir els combustibles fòssils (petroli, gas, urani, etc.), el canvi climàtic anirà a pitjor.

Si deixem durant més temps la planificació i la gestió del territori al capital, només ens quedarà un planeta arrasat.

Animem a l’afiliació a formar part d’aquest grup i a impulsar que la lluita de classes i la lluita ecologista vagin juntes.

Contacta amb catalunya@cobas.cat