En defensa de la Sanitat Pública-7 d’abril Dia Mundial pel Dret a la Salut

La Marea Blanca, la Marea Pensionista, diverses entitats veïnals, Moviments Socials i Sindicats han convocat mobilitzacions en defensa de la Salut Pública. Sota el lema “No a la privatització de la sanitat pública, la salut per sobre del negoci”, a Barcelona la manifestació començarà a les 11.30 h a la plaça d’Urquinaona, el diumenge 7 d’abril coincidint amb el Dia Mundial pel Dret a la Salut .

Es fa una crida a la població perquè se sumi a la protesta perquè “defensar els drets que permeten unes condicions de vida digna és cosa de tothom“.

La protesta s’ha presentat formalment aquest dimarts en un acte en què portaveus dels col·lectius convocants han demanat que no es faci negoci amb la salut de les persones i han denunciat una manca de 3.000 professionals a l’atenció primària. “La sanitat pública la financem amb els nostres impostos i ha de servir per curar, no per enriquir fons d’inversió i hospitals i bancs privats”.

La protesta es fa per reclamar a les administracions públiques més inversió i menys privatitzacions de la Salut Pública. També reclamen que s’escurcin les llistes d’espera i que es garanteixi l’habitatge digne per a tothom com una forma de garantir també la salut de la ciutadania.