Dilluns 27 de Març, Suport al Poble de França

co.bas expressa el seu suport i solidaritat amb la lluita del poble francès contra el nou atac a les pensions, demana l’alliberament immediat de totes les persones detingudes durant les manifestacions i crida a la mobilització per al dilluns 27 de març.

La força de la lluita de les treballadores i treballadors francesos és un exemple, com a sindicat de classe, només podem secundar-los i estar al seu costat. Després d’haver participat, amb una delegació, en la manifestació i la vaga del 7 de març, cridem avui a una mobilització en solidaritat per al 27 de març a les 10h a Plaça Universitat, anirem després al Consolat Francès de Barcelona, que està al costat en Ronda Universitat. Som-hi, activistes sindicals solidaris que puguin acudir, actius o jubilats.

El silenci de la premsa i televisions sobre el que està passant a França, amb més de 1000 detinguts, mostra clarament la importància de les mobilitzacions actuals i el temor que serveixin d’exemple als treballadors d’altres països davant l’ofensiva del gran capital financer europeu per a privatitzar les pensions en fons controlats per la banca.

Els treballadors, la joventut i el poble de França, amb els sindicats militants al capdavant, prenen els carrers de totes les ciutats franceses cada dia en vagues massives per a evitar la imposició de la reforma de pensions del govern de Macron. Indiquen clarament que no accepten treballar fins als 64 anys.

La lluita va obligar al govern de Macron a mostrar el seu veritable rostre al servei de la Unió Europea, i els governs espanyols han retallat pensions, encara que portis 44 anys cotitzats i amb ccoo-ugt allargant fins als 67 anys l’edat legal de jubilació ordinària i la policia també ha reprimit les lluites amb noves lleis com la llei Mordassa.

La Unió Europea i els governs nacionals han implementat durant anys polítiques destinades a donar suport al mercat de capitals i les empreses a través de la deterioració de salaris, pensions, drets i serveis per als ciutadans.

Solidaritat amb la lluita de les treballadores i treballadors francesos! La seva lluita és la nostra lluita!