Crida per començar una Carta de drets socials a Catalunya el 16-Setembre

La Marxa de la Dignitat fa una CRIDA a totes les persones i moviments socials de Catalunya per tal de construir entre totes una Carta de Drets Socials que reculli les reivindicacions dels diferent moviments, que sigui un instrument per a la unificació de les lluites i es converteixi en referència social ineludible en el debat sobre el país que volem. Cal anar creant espais arreu del territori de coordinació local-comarcal que vagin articulant els fonaments d’aquesta altre Catalunya que reivindiquem des dels moviments socials. Aquesta Carta cal que esdevingui una síntesis de les aspiracions i reivindicacions més sentides per la classe treballadora i els sectors populars d’aquest país.

L’elaboració d’aquesta Carta s’haurà de sustentar en un autèntic procés participatiu, que permeti impulsar les lluites i les reivindicacions de tots els sectors, de les diferents organitzacions de l’espectre social i sindical, per coordinar els esforços de totes amb l’objectiu de posar les bases d’un nou model social i econòmic al servei de les classes populars d’aquí i d’arreu i no del Capital.

La por, la resignació i la passivitat no han conquistat mai cap dret, ni servit per defensar els que teníem. La reactivació de les lluites mostra que hi ha un nivell de resposta a les polítiques de la dreta que és possible organitzar. No hem d’esperar solucions dels parlaments. És temps de lluitar, d’implicar-nos i no delegar.

En aquest moment on l’exercici del dret d’autodeterminació és una reivindicació compartida per la immensa majoria de la població de Catalunya, cal també, més que mai, que juntament amb el dret a decidir quina relació volem amb l’Estat espanyol, els sectors populars i la classe treballadora s’organitzi per decidir i dir ben clar i alt quin model polític, social i econòmic vol.

Per això, les organitzacions, col·lectius i persones de la Marxa de la Dignitat convidem a totes les persones i organitzacions a la primera Assemblea per una Carta de drets socials a Catalunya el 16 de setembre a les 10:00 al Casal de Barri Pou de la Figuera (C. Sant Pere més Baix, 70. Barcelona) , per començar a traçar plegades l’elaboració d’aquesta eina de lluita que ens ajudi a visibilitzar i construir aquesta societat més justa per la que totes i tots lluitem.

Assemblea de la Marxa de la Dignitat
Barcelona, juliol de 2017