Comencen a coordinar-se mobilitzacions contra la reforma laboral de Macron

Organitzacions sindicals i socials de França es van reunir aquest dilluns per coordinar una jornada de mobilització contra la reforma laboral aprovada pel govern d’Emmanuel Macron, la qual genera un ampli rebuig en diversos sectors.

Encara que encara no està decidida la data de la demostració, podria ser finalment el 19 o el 20 d’octubre, d’acord amb fonts sindicals.

D’altra banda, ahir dimarts va haver-hi vaga d’empleats públics de França per retallades laborals i retribució de subsidis per malaltia.

Mentre el govern cataloga la reforma com a indispensable per promoure la recuperació econòmica del país, les organitzacions de treballadors, estudiants i jubilats afirmen que es tracta d’un cop d’estat social, i una reculada inèdita en qüestions de drets laborals.

Al setembre van tenir lloc tres jornades de mobilització amb l’assistència de centenars de milers de persones, i s’han registrat accions més focalitzades com un atur de les seccions de transport.

Encara que el president Emmanuel Macron ja va signar els decrets de la reforma per a la seva immediata aplicació, els textos encara no han estat avalats per l’Assemblea Nacional, per la qual cosa és contínua la necessitat de seguir amb la batalla.