1r de Maig 2017 amb les lluites i els moviments socials

Unes 3.000 persones a Barcelona, sota el lema “Orgull de classe. Unides vencerem”, ha partit a les 18h de les Rambles per recórrer bona part del Raval (l’emblemàtic barri històric de la combativa classe obrera catalana) i concloure davant de les Tres Xemeneies del Paral·lel, seu de la llegendària Canadenca, l’empresa d’electricitat que el 1919 va protagonitzar l’heroica lluita de la classe obrera barcelonina que, malgrat la repressió, va conquerir amb la seva organització, lluita i solidaritat, la jornada de 8 hores. han reivindicat el fi de les polítiques de retallades, dels desnonaments, i han cridat per la redistribució del salari i la riquesa.

A la cita han assistit diferents lluites obreres, com les Kellys, la gent de l’estiba, el servei d’atenció domiciliària (SAD), la plataforma contra el TTIP, CETA i TISA, Papers per Tothom, el col·lectiu Taxistes, les Marees Pensionista, Blanca i Groga, Marea Bàsica…

Durant la manifestació s’ha posat sobre la taula, lluitar contra el masclisme, també s’ha recordat la solidaritat als sindicalistes empresonats com Andrés Bódalo, l’Alfon, o el Sidil. Així com als que són assassinats arreu del món i a totes les companyes que moren als anomenats accidents laborals.

Hi ha haguts moments molt emotius amb la presència de refugiades, de fet una de les consignes més corejada ha estat “Nativa o estrangera, la mateixa classe obrera“

 

S´ha denunciat la situació en què viu la classe treballadora de l’Estat Espanyol i catalana, el reiterat discurs de la fi de la crisi: caiguda generalitzada dels salaris, bretxa salarialdel 24% en les dones respecte als homes, augment de la precarietat, taxa d’atur juvenil del 32%, immigrants sense drets i sobreexplotats, treballadors i treballadores pobres malgrat tenir ocupació, milions de d’aturats i aturades… mentre els beneficis multimilionaris de les empreses de l’IBEX creixen escandalosament. Situació a la qual no és aliena Catalunya com bé mostren els seus antisocials pressupostos.  També s´ha fet una crida a la mobilització de les Marxes de la Dignitat para ocupar Madrid el 27 de maig.

 

 

 

 

 

La manifestació a Tarragona ha començat a les 19h a la plaça Imperial Tarraco fins a la plaça de la Font. A continuació, s’ha llegit el manifest unitari amb una crida a la unitat popular, a la organització i la mobilització. També amb referències a la situació de la classe obrera a nivell internacional, a la violència institucional des dels anys de la crisi per part de l’Estat espanyol i Europa i mencions per la crisi dels refugiats i les refugiades.

 

La Manifestació Unitària a Figueres a començat a les 12h a la Placeta de la Rambla fins al Parc Bosc. També les reivindicacions s’han centrat en la defensa del sistema públic de pensions, recuperar els drets perduts, treballs, salaris i serveis públics dignes.