Tarragona – 1er de Maig a les 18:30h Plaça Imperial Tarraco

Com cada any, a nivell internacional, els i les treballadores celebren aquesta data històrica de lluita  de la classe obrera. Aquest any, 2016 ens trobem immersos en la ofensiva capitalista, mirant de resoldre lesa seves contradiccions cada vegada més manifestes en el seu aberrant sistema de mercat, que explota i colla a la classe obrera fins a límits difícils de suportar.

Si la primera vegada que es va convocar el 1er de Maig (1886) els nostres avantpassats ja tenien tota la raó  en reivindicar la reducció de la jornada perquè ningú es trobes a l’atur, pel repartiment de la riquesa que es generava, a data d’avui hauríem d’estar reivindicant poder viure “com als contes de les mil i una nit”.

De quina manera ens hem adormit? Com i en quina mesura han aconseguit amansar-nos per a que els explotadors capitalistes encara no hagin sucumbit? I el que és pitjor, aquests últims anys, quan les seves contradiccions són encara més grans i perilloses, continuen imposant-les a la classe obrera: retrocessos en els drets laborals, retallades en serveis socials i en vivenda,… Han situat a l’ humanitat en magnes conflictes armats, en problemes mediambientals,…

IMG-20160427-WA0003