25 de Febrer sortim al carrer amb les MARXES DE LA DIGNITAT

Perquè sobren raons: pa, treball i sostre – llum, aigua i gas.

Ens parlen de “recuperació econòmica” però les dades mostren que aquesta afirmació és falsa per a la gran majoria treballadora. Des que va esclatar la crisi en 2008, l’Estat espanyol s’ha consolidat com el segon país de la UE amb més desigualtat social, al punt que les tres persones més riques acumulen “la mateixariquesa que 14,2 milions de ciutadans”.

La població catalana en risc de pobresa arriba al 25%. L’atur afecta a 560.000 persones, moltes  sense prestació. Les famílies on cap membre no treballa són més de 200.000. Tenim 20 desnonaments diaris només a Barcelona. Els governs afirmen que es crea ocupació, però la gran majoria són contractes-escombraria amb sous indignes. Els immigrants son tractats de manera inhumana, sense regularitzar, i encara pitjor als CIEs. Cap ésser humà es il·legal.

El govern de Junts pel Sí diu que els seus pressupostos són “els més socials de la història”, però la despesa social queda molt lluny de la de 2010, mentre els impostos als rics no es toquen, accepten les imposicions de la UE i de Montoro i segueixen pagant un deute il·legítim. Les concessions fetes en Ensenyament han estat fruit de la pressió dels mestres i de la por a la mobilització, però continuen subvencionant l’escola concertada, desatenent la Sanitat i no complint reivindicacions bàsiques contra la pobresa com la renta garantida de 664€ per a tot català sense ingressos.

Davant l’escàndol de les pujades de la llum, necessitem un sector energètic públic, nacionalitzar les empreses amb el control de la ciutadania, revertir les corrupteles i construir un nou model eco-sostenible a preus accessibles.

Al dictat de la UE, els governs prossegueixen amb les seves polítiques antipopulars. Ara Rajoy torna contra les pensions públiques en nom que s’acaba “la guardiola de les pensions”, que ells han atracat. Mentrestant, les grans empreses i els rics eludeixen els impostos i la corrupció continua sense fre.

ÉS TEMPS DE REPRENDRE LA LLUITA

La por, la resignació, la passivitat no van conquistar mai cap dret, ni defensar els que teníem. És temps de lluitar, d’implicar-nos i no delegar. És temps de sortir al carrer a recuperar els drets perduts, treballs i salaris dignes, pensions públiques i serveis públics dignes. Redistribuir la riquesa i repartir el treball es el fil de la història del drets socials.

Tot tenint clar que, com ha demostrat la dolorosa experiència del poble grec i la penosa actuació de Syriza en acatar les imposicions alemanyes, que això no serà possible sense preparar-nos per enfrontar la Troika, defensora del gran capital.

 Manifestació a Barcelona: Dissabte, 25 febrer, 18h Plaça Sant Jaume,

fins a la seu d’Endesa (Plaça d´André Malraux-Arc de Triomf)


Concentració a Figueres : Dissabte, 25 de febrer,

Plaça de l’Ajuntament


Pensions públiques dignes garantides per l’Estat! No al Pacte de Toledo ni als 67 anys!

Treball estable i salaris dignes: Derogació de les reformes laborals del PP i PSOE!

Cap prestació per sota del llindar de la pobresa!

Revertir les retallades i no pagar el deute! Fora la Troika: Unió Europea, BCE i FMI!

Amnistia i llibertat dels pres@s sindicals i socials per lluitar! Fora la Llei Mordassa!

En defensa de la llibertat d’expressió!

 

Vídeo convocant les mobilitzacions de les Marxes de la Dignitat pel dissabte 25 de febrer de 2017: