Per la Educació Pública: Dissabte 17 de març a les 16:30 Passeig de Gràcia, 19 (Borsa de Barcelona)

En defensa de l’Ensenyament Públic i de Qualitat 

17 de MARÇ

MANIFESTACIÓ PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA 

Donem suport  i cridem a participar a la manifestació del 17M

en un bloc per l’educació pública

 

Cal revertir les retallades 

Nosaltres sempre hem reivindicat que cal participar massivament a totes les mobilitzacions contra les retallades a la sanitat i l’educació, mobilitzacions que han de ser multitudinàries, i demostrar que no estem disposats a acceptar retallades en drets laborals i socials mentre es destinen milers de milions de diner públic a finançar la banca i les grans empreses, i  a reduir impostos als més rics.

Nosaltres no hem de pagar una crisi que no hem provocat i que estar servint d’excusa per a l’enriquiment precisament dels autèntics culpables de la crisi.

Al inici de la crisi, al 2010, el pressupost de despesa a Ensenyament eren 5300 milions mes que ara i un 3% del PIB català. Ara esta entorn del 2,4% del PIB molt lluny del objectiu del 6% que preveu la LEC. El primer objectiu es recuperar les retallades i anar mes ràpid cap el 6%.  Diners n’hi ha, no només per retirar concerts a la privada, podem pujar el impost de patrimoni i successions que van reduir els governs de CiU i podem demanar un esforç al IRPF de la gent que guanya més de 60.000 € al any. No tot depèn del FLA de Madrid i el PP ni d’acomplir amb el pagament del deute imposat per la UE i la banca.

És per això que considerem que ara és moment de mobilitzar-se i revertir totes les retallades, ja que a ningú se li escapa que les polítiques privatitzadores i les retallades del Departament estan precaritzant l’educació pública d’aquest país. Hem d’acabar amb la segregació escolar que pateix el nostre sistema educatiu a causa de les polítiques privatitzadores i la concertació. És urgent obrir d’una vegada el debat sobre la supressió de la doble xarxa, el principal factor que causa la segregació escolar en el nostre país.

La reducció de la segona hora lectiva, les substitucions des del primer dia en tots els casos incloent la del Personal d’Administració i Serveis i de TEIs o la recuperació del poder adquisitius de les treballadores de l’ensenyament públic són només alguns exemples. El canvi de l’actual model d’oposicions per un accés a la funció pública que prioritzi l’estabilització del personal interí que hi treballa és una altra reivindicació que ens fem nostra. 

Volem una escola pública de qualitat, laica, gratuïta i en català!

 

Prou atacs a la immersió lingüística!!

Rebutgem frontalment els atacs a la immersió lingüística que l’actual govern de l’Estat planteja en contra de l’actual model lingüístic a les nostres escoles, cercant que la llengua esdevingui un instrument de segregació i confrontació, en comptes d’una eina al servei de la cohesió social

 

Prou repressió!!

La repressió al professorat és un altre atac gravíssim al qual hem de respondre. Se’ns acusa d’incitació a l’odi, i d’adoctrinament pel fet de fomentar el debat i l’esperit crític a les aules. Volen persones submises, acrítiques i autocensurades, per tal de poder aprofundir encara més en la deriva autoritària i de pensament únic que cada cop més envaeix els més diversos àmbits de la nostra societat.

 

Prou subvencions a la privada!!

El Ministerio de Educación ha renovat fins el curs 2021-22 1956 concerts educatius a centres privats (987 d’Infantil y 969 de secundària) que caducaven aquest any.

Aquesta renovació s’ha fet per part del Govern de l’Estat “al amparo de la aplicación del artículo 155” i suposa seguir finançant amb diners públics a centres que segreguen per sexe i que discriminen laboralment les dones.

Volem que tots els diners que a dia d’avui subvencionen la segregació i l’elitisme es destinin a revertir les greus retallades que encara patim els centres públics. Prou tancament de grups a l’escola pública mentre es mantenen els concerts educatius. Prou aules massificades a l’escola pública.

Acusar d’adoctrinament a l’escola pública i subvencionar l’escola de l’Opus Dei i d’altres organitzacions religioses i privades és una burla inacceptable que no podem tolerar.

 

17 de Març, mobilitzem-nos!!

 

DIA 17 DE MARÇ 16:30

BORSA DE BARCELONA

PASSEIG DE GRÀCIA 19 

BLOC PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA

 

cobas – ensenyament

cobas-ensenyament@telefonica.net