Inspecció de Treball destapa una trama irregular a la subcontractació

Inspecció de Treball ha fet una actuació sobre l’estructura i la cadena de subcontractació de Telefónica en el servei tècnic d’instal·lació a Catalunya. Del total de 5,7 milions d’euros proposats com a sanció3,1 milions d’euros corresponen a la companyia mare com a responsable subsidiària. La resta s’han imposat a un centenar d’empreses subcontractades, el nombre de les quals encara pot seguir creixent, en funció de com avanci la investigació.

De moment, s’ha obert un total de 332 expedients, dels quals 219 són propostes de sanció per infracció de la normativa sociolaboral, per valor de 2,15 milions d’euros. També s’han incoat 21 actes de liquidació de les quotes a la Seguretat Social -11 per diferències en la cotització i 10 per falta en el Règim General de la Seguretat Social- per 6,31 milions. Finalment, s’han obert 198 altes en el Règim General de la Seguretat Social i 92 contractes temporals transformats en indefinits.

Empleats de Movistar s’han concentrat aquest dissabte 9 de juliol i en una assemblea oberta han explicat que el Departament de Treball ha obligat a readmetre més de 200 treballadors acomiadats i contractats com a falsos autònoms.