Comunicat en suport dels treballadors i treballadores del CAP La Granja-Torreforta

Comunicat en suport dels treballadors i treballadores del CAP La Granja-Torreforta

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública mostrem el nostre suport als treballadors i treballadores del CAP la Granja-Torreforta en la seva protesta (demà 28 de juny a les 14h al mateix CAP) davant les miserables declaracions del Gerent Territorial de l’ICS i de GiPSS, el Dr. Rafael Gràcia.

El passat diumenge 25 de juny, en una entrevista a un conegut mitjà de comunicació, el Dr. Gràcia va afirmar, entre d’altres perles, que no falten professionals a la sanitat pública, ja que “si hiciera falta más plantilla, pondríamos más, pero no es el caso”. És a dir, davant les problemàtiques derivades de les grans ràtios, els responsables de la sanitat ja ni tan sols s’escuden darrera la suposada manca de recursos econòmics per justificar que no incrementin el personal, sinó que ara ja directament en neguen la necessitat.

En aquesta mateixa línia, el Dr. Gràcia va assegurar que el problema de la llista d’espera al CAP La granja-Torreforta “no es un problema de plantilla, es un problema de gestión”. Amb aquesta declaració, el Gerent de l’ICS al Camp de Tarragona està responsabilitzant les treballadores i treballadors de l’evident saturació que hi ha als centres sanitaris, i a més assegura que “no tienen un problema de carga de trabajo”.

Des del Grup de Sanitat denunciem que voler explicar la terrible problemàtica de les llistes d’espera obviant la clara manca d’efectius és fer demagògia així com un exercici de cinisme sense precedents. No sols això, sinó que declaracions d’aquest tipus i l’actitud que denoten, posen en qüestió la qualitat professional del Dr. Gràcia com a Gerent Territorial. Entenem que una persona que ostenta aquest càrrec hauria d’assumir les responsabilitats que li pertoquen, en lloc d’eludir-les, i culpar precisament als treballadors i treballadores, que són dels col·lectius que més han patit les retallades pressupostàries del Departament de Sanitat, dels problemes estructurals del sistema sanitari català.

Partim del convenciment que l’única manera de solucionar els cada cop més greus problemes d’atenció sanitària pública, és que usuàries i treballadores ens donem la mà i lluitem plegades per una sanitat 100% pública, amb un únic conveni digne per a totes les treballadores i una única llista d’espera, per això des del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública mostrem públicament el nostre suport als treballadors i treballadores del CAP la Granja-Torreforta i fem una crida a participar a la protesta que protagonitzaran demà, dimecres 28 de juny, a les 14h, al mateix CAP.

Grup de Treball en defensa de la Sanitat Pública de Tarragona
Tarragona, 27 de juny de 2017