1er de maig a Barcelona gran participació dels moviments socials per la dignitat del treball i les pensions, contra la repressió i en defensa dels drets socials

Gran participació dels moviments socials per la dignitat del treball i les pensions, contra la repressió i en defensa dels drets socials.

La manifestació 1er de maig a Barcelona “Contra la precarietat, treball i pensions dignes. Contra la repressió, llibertat presos i preses” unes 4.000 persones han marxat a partir de les 18 hores des de la plaça Universitat en defensa dels drets de la classe treballadora.

Des de l’assemblea de migrants, que està tancada a l’antiga escola Massana, s’ha exigit la nacionalitat sense examen i la residència sense la necessitat de tenir contracte laboral de 40 hores, a la Marea Pensionista que ha defensat les pensions actuals i les futures, companyes de Ca la Dona reivindicant la societat no sexista, la Marea Bàsica exigint la renda bàsica, les companyes de les Càrnies i de l’Hotel Rei Juan Carlos han explicat la seva lluita contra la precarietat.

Qui va participar?

Sindicats com co.bas, la Intersindical (IAC), S U Metro, COS, Les Kellys, els sindicats de llogaters/es i d’estibadors també han participat amb les seves reivindicacions.

Que demanem?

La crítica a les polítiques d’austeritat, de retallades implantades per la UE també han estat durament criticades així com la política de tancament de fronteres.

Tot i la pluja ha estat una tarda de reivindicació, on també hi ha hagut un record per les companyes de l’INS El Palau i així mateix s’ha exigit la fi de la persecució política, la llibertat dels presos i preses polítiques.