Solidaritat i Suport per Andrés Bódalo

Andrés Bódalo és un sindicalista que porta uns 30 anys defensant els drets laborals dels treballadors i treballadores, principalment dels jornalers i jornaleres d’Andalusia, col·lectiu al que pertany. Sempre ha defensat la necessitat d’unes condicions laborals dignes, defensant l’aplicació dels Convenis Col·lectius i lluitant per les millores laborals en els mateixos. Fou escollit com regidor per l’Ajuntament de Jaén en les últimes eleccions municipals, cosa que dóna fe del seu recolzament popular i la seva qualitat com a representant públic escollit per les urnes.

Les accions per les que s’ha condemnat el sindicalista Andrés Bódalo van ocórrer dins una concentració davant l’Ajuntament de Jódar (Jaén) i van donar lloc a una breu confrontació en la que Andrés va intentar en tot moment calmar els ànims.

Malgrat tot, Andrés ha estat condemnat a 3 anys i 6 mesos de presó per atemptat a l’autoritat. Entenem que la sentència resulta molt desproporcionada, quedant la present sol·licitud d’indult com últim intent d’evitar el seu empresonament i el compliment de la pena.

Juntament amb la pèrdua social i sindical que pot provocar l’entrada a presó d’Andrés Bódalo s’uneix la difícil situació econòmica en què queda la seva família, composta per sis persones de tres generacions, inclòs un fill de 12 anys, ingressos d’una família que de la mateixa manera que ell i molts andalusos i andaluses pateixen l’absència de rentes i treball. Per tant, entenem que la concessió de l’indult per part del Consell de Ministeris del Govern servirà en aquest cas per corregir la desproporció de la pena imposada.

Signa en suport a la sol·licitud d’indult del sindicalista Andrés Bódalo: http://www.indultobodalo.info/

 

Concentració Bódalo 10 d´abril